Ahoj) Po menší odmlce Vám přináším další tip na zdravý a přitom strašně dobrý oběd. Tímto receptem potěším snad všechny vegetariány a vegany. Rozhodla jsem se připravit květákové kari s quinou.
Budete potřebovat:
- 1 střední brambora (120g)
- 180g rajčat
- 40g cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 280g květáku
- 50g červené čočky
- voda- malý hrneček
- 5 lžic kokosového mléka
- 2 lžíce kurkumy
- 1/2 chilli papičky
- 130g quinoi
Postup:
1 Bramboru nakrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka.
2.V hluboké pánvi na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme rajčata, česnek a trochu vody. Necháme dusit do té doby, dokud se rajčata nerozvaří.
3.K rajčatům přidáme rozmačkanou uvařenou bramboru (omáčku to krásně zahustí), květák, čočku, kokosové mléko, vodu a koření a necháme dusit cca 30 minut.
4.Mezitím si uvaříme quinou nebo jakoukoliv jinou příohu, například rýži.
5.Podáváme s nakrájenou jarní cibulkou.
Doufám, že Vás recept zaujal. Přeju dobrou chuť.
Nutriční hodnoty:
2 porce:
3259kJ = 778kcal / jedna porce: 1630kJ = 389kcal
Bílkoviny -41g / 21g
Sacharidy -136g / 68g
Tuky -15g / 8g
Žádné komentáře:
Okomentovat