neděle 10. ledna 2016

Veganské květákové kari


Ahoj) Po menší odmlce Vám přináším další tip na zdravý a přitom strašně dobrý oběd. Tímto receptem potěším snad všechny vegetariány a vegany. Rozhodla jsem se připravit květákové kari s quinou.





Budete potřebovat:

  • 1 střední brambora (120g)
  • 180g rajčat
  • 40g cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 280g květáku
  • 50g červené čočky
  • voda- malý hrneček
  • 5 lžic kokosového mléka
  • 2 lžíce kurkumy
  • 1/2 chilli papičky
  • 130g quinoi






Postup:

1 Bramboru nakrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka.

2.V hluboké pánvi na olivovém oleji orestujeme cibuli, přidáme rajčata, česnek a trochu vody. Necháme dusit do té doby, dokud se rajčata nerozvaří.

3.K rajčatům přidáme rozmačkanou uvařenou bramboru (omáčku to krásně zahustí), květák, čočku, kokosové mléko, vodu a koření a necháme dusit cca 30 minut.

4.Mezitím si uvaříme quinou nebo jakoukoliv jinou příohu, například rýži.

5.Podáváme s nakrájenou jarní cibulkou.




 Doufám, že Vás recept zaujal. Přeju dobrou chuť.

Nutriční hodnoty:

2 porce:
3259kJ = 778kcal / jedna porce: 1630kJ = 389kcal
Bílkoviny -41g / 21g
Sacharidy -136g / 68g
Tuky -15g / 8g











Žádné komentáře:

Okomentovat