sobota 24. března 2018

Fazolovo- houbové burgery



 

Na 6 burgerů potřebujeme:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 250g žampionů (cca 7 kusů)
  • 2 plechovky červených fazolí
  • koření : sůl, pepř, kurkuma, červená paprika, chilli koření, kmín bylinky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek rozmixovaných vloček
 K podávání:
  • 6 burgerových housek
  • zelenina: rajče, salát
  • avokádový dip: (rozmixované avokádo, sůl, pepř, citron, cherry rajčata)
  • opečené brambory s rozmarýnem




Postup:

  1.  Nejdříve si na olivovém oleji osmažíme cibuli a česnek.
  2. Poté přidáme nakrájené žampiony a koření.
  3. Fazole rozmačkáme vidličkou a přidáme k hotové houbové směsi. 
  4. Vločky rozmixujeme a použijeme místo mouky- vše promícháme  a vytvoříme burgerové placky.
  5. Placky můžete potřít olivovým olejem.
  6. Placky vložíme do trouby, zhruba na 160 stupňů a pečeme dozlatova- cca 30 minut.
  7. V troubě opečeme burgerové housky, které potřeme avokádovým dipem, přidáme zeleninu, placku a můžeme podávat. 








Žádné komentáře:

Okomentovat