úterý 10. listopadu 2015

Dýňové rizoto



Dnes jsem si pro Vás připravila konečně nějaký slaný recept. Jelikož je ještě stále podzim a dýně je během podzimu nutností, uvařila jsem dýňové rizoto. 






 Na 3 porce budete potřebovat:
  • 1/2 hokaido dýně
  • cca 200g rýže arborio (kulatozrnná)
  • 1/2 malé cibulky
  • stroužek česneku
  • lžíce olivového oleje
  • zeleninový vývar 0,5-1L (dá se použít i voda- jen je to méně intenzivnější)
  • bylinky- rozmarýn, tymián
  • sůl, pepř
  • trochu kokosového mléka (nebo smetany)




Nejdříve si na oleji osmahneme cibulku s česnekem. Když je cibulka zlatavá, přidáme rýži a syrovou nakrájenou dýni a krátce restujeme. Poté okořeníme, přidáme větvičku tymiánu a romarýnu a přilijeme vývar / vodu. U rizota musíme pořád stát a míchat a postupně přidávát vývar po naběračkách. Když se nám zdá rýže akorát tak uvařená, přilijeme kokosové mléko, díky kterému je tento pokrm krásně krémový. Dýňové rizoto pak můžeme posypat parmezánem.



 A co vy nějraději vaříte z dýně?




Žádné komentáře:

Okomentovat