Dnes jsem si pro Vás připravila konečně nějaký slaný recept. Jelikož je ještě stále podzim a dýně je během podzimu nutností, uvařila jsem dýňové rizoto.
Na 3 porce budete potřebovat:
- 1/2 hokaido dýně
- cca 200g rýže arborio (kulatozrnná)
- 1/2 malé cibulky
- stroužek česneku
- lžíce olivového oleje
- zeleninový vývar 0,5-1L (dá se použít i voda- jen je to méně intenzivnější)
- bylinky- rozmarýn, tymián
- sůl, pepř
- trochu kokosového mléka (nebo smetany)
Nejdříve si na oleji osmahneme cibulku s česnekem. Když je cibulka zlatavá, přidáme rýži a syrovou nakrájenou dýni a krátce restujeme. Poté okořeníme, přidáme větvičku tymiánu a romarýnu a přilijeme vývar / vodu. U rizota musíme pořád stát a míchat a postupně přidávát vývar po naběračkách. Když se nám zdá rýže akorát tak uvařená, přilijeme kokosové mléko, díky kterému je tento pokrm krásně krémový. Dýňové rizoto pak můžeme posypat parmezánem.
A co vy nějraději vaříte z dýně?
Žádné komentáře:
Okomentovat