pondělí 30. listopadu 2015

Raw pohankové kuličky


Všechny Vás zdravím zpět na mém blogu. Rozhodla jsem se, že od 1. prosince budu na blogu zase trochu aktivnější. Chtěla bych přidávat recepty s vánoční tematikou. Můžete se těšit na zdravé cukroví, nebo třeba na tipy na jedlé dárky. A s jedním receptem přicházím už dnes.

Minulý rok jsem toto těsto dělala v podobě sušenek a měly velký úspěch. Tento rok jsem se to rozhodla trochu pozměnit a tak jsem z těsta udělala kuličky a obalila je v kakau.
Recept je opravdu jednoduchý, budete potřebovat:

  • hrnek datlí (nejlépe nedoslazovaných)
  • hrnek pohanky
  • 2 lžíce rozpuštěného arašídového másla
  • vanilkový extrakt
  • kakao
  • vlašské ořechy



Datle i pohanku si namočíme přes noc do vody. Pohanka nasaje vodu a změkne- tudíž ji nemusíte vůbec vařit. Nejprve si v mixeru rozmixujete datle s trochou vody- vznikne něco jako datlový sirup. Poté přidejte pohanku, arašídové máslo a vanilkový extrakt. Nepřidávejte více vody, jinak těsto bude moc tekuté. Těsto pak zabalte do folie a nechte chladit v lednici. Pak už je jen na vás, zda z těsta uděláte kuličky, nebo cokoliv jiného. Kuličky pak obalte v kakau nebo třeba v kokosu a dozdobte vlašskými ořechy.






Přeji dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat