čtvrtek 17. prosince 2015

DIY Tipy na jedlé dárky




Vánoce se blíží a vy si nejste stále jisti, co dáte svým blízkým pod stromeček? Mám tu pro Vás 2 tipy na jedlé vánoční dárky, které jsou hotovy prakticky hned a navíc skvěle chutnají.

1. ČOKOLÁDA



Čokoláda chutná snad každému a myslím, že přátelé ocení i domácí výrobu. Mám tu pro vás 2 varianty, jak čokoládu udělat.

a) Těžší a zdravější varianta

Potřebujete:
  • kokosový olej
  • kakao
  • med
  • podle uvážení- oříšky, sušené ovoce, chilli, máta, skořice, rum atd.. (možností a chutí je spousta)

Postup: 

Ve vodní lázni rozpustě kokosový olej a přidejte kakao. Neřeknu Vám kolik, každý podle své chuti. Kdo nechce extra hořkou, přidejte med. Můžete přidat rum, skořici nebo mátu. Poté čokoládu vlijte do formy na čokoládu. Kdo nemáte formu, použijte klasický pečící papír a nalijte čokoládu na něj. Ozdobte, čím chcete- ořechy nebo sušeným ovocem a nechte ztuhnout.

b) Lehčí varianta

Potřebujete:
  • kvalitní čokoládu- hořká, mléčná, či bílá
  • smetana
  • podle uvážení- oříšky, sušené ovoce, chilli, máta, skořice, rum atd.. (možností a chutí je spousta)
Postup:
Ve vodní lázni rozpustě čokoládu společně s 2 lžícemi smetany. Čokolád můžete rozpustit více a společně je pak namíchat a tím vytvořit třeba dvojbarevné čokolády. Poté čokoládu nalijte do formiček a postupujte stejným způsobem jak v předešlé variantě.




2. MUSLI TYČINKY


Recept na tyto tyčinky najdete zde. Akorát hmotu nebudete krájet na kostičky jako v receptu, ale budete z ní dělat tyčinky, které pak můžete hezky zabalit a určitě nikoho neurazí.







6 komentářů:

  1. Ta čokoláda vypadá úžasně ♥ Kde seženu formičku? :O

    http://myway-tofitness.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju moc:-*) formičku jsem dostala tenkrát od mamky, ale vím že ji kupovala někde na internetu

    OdpovědětVymazat
  3. Ahooj, čokolády vypadají opravdu skvěle.😍 Jen jsem se chtěla zeptat, u té zdravé vatianty, jak moc hustou jsi tu čokoládu dělala? Já jsem to udělala asi moc řídké, čokoláda mi sice ztuhla, ale je taková hodně měkká a když to zabalím tak si myslím že se to opatlá.😞

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je pravda, že si na to musíš dát pozor. Dělala jsem to hodně husté- takže víc kakaa a malinko toho oleje a pak jsem to dala do mrazáku a problém jsem s tím neměla:)

      Vymazat
  4. To vypadá úžasně, ráda bych tyhle čokoládky udělala k Vánocům.. ráda bych se proto zeptala, jak dlouho vydrží, pokud se nesní? :) Děkuji

    OdpovědětVymazat
  5. Nejlepší je sušené ovoce. Od té doby, co jsem si koupila sušičku ovoce z https://www.all-the-best.eu/ , tak ode mě dostávají všichni sušené ovoce pod stromeček :-D . Na co vymýšlet drahé dárky? Každý si koupí co chce a já sama na sobě vidím, že čím jsem starší, tím víc si vážím dárků, které pro mě někdo vyrobil a dal si s tím práci. Něco si koupit je hrozně jednoduché...

    OdpovědětVymazat