čtvrtek 24. března 2016

Velikonoční zdravé sušenky



Mám tu další velikonoční recept. Tentokrát se jedná o mandlovo-kokosové sušenky- vhodná alternativa máslových sušenek. Byly snědeny během 2 dnů, takže se je určitě nebojte udělat. Obsahují kokosový cukr, o kterém si můžete přečíst na konci příspěvku.

Množství na cca 40 sušenek:
  • 150g mandlí
  • 100g strouhaného kokosu
  • 50g kokosového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžíce ořechového másla (já použila 100%arašídové)
  • lžička kypřícího prášku





Postup:
1.Nejdříve si mandle rozmixujeme do hladka. Přidáme kokos a měla by nám vzniknout směs podobná mouce.
2. K směsi přidáme kokosový cukr, vejce, ořechové máslo a kypřící prášek.
3.Vše řádně promícháme. Vznikne nám těsto, které zabalíme do potravinářské folie a přes noc necháme odležet v lednici.
4.Druhý den si těsto vyválíme a vykrájíme požadované tvary sušenek. S těstem se občas hůře pracuje, proto použijte kokos jako mouku.
5. Sušenky pečeme cca 5 minut v troubě na 150 stupňů.





Znáte kokosový cukr?
 

Získává se v Indonésii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem. Je vhodný jako náhrada cukru obecně- můžete ho použít na doslazení jídel, či do pečení. Obsahuje 14 aminokyselin a je zdrojem vitamínu skupiny B, minerálů Mg, K, Zn, Fe a Mn. Nezvyšuje hladinu cukru v krvi a je vhodný pro diabetiky.
Kdo ho ještě nezkusil, určitě si tento zázrak kupte, chuťově je opravdu skvělý. Já například ho mám z Diany.

To by bylo pro dnešek vše. Užijte si Velikonoce.





Žádné komentáře:

Okomentovat