S příchodem jara přichází i sezona medvědího česneku, proto jsem právě tuto surovinu zvolila a naplnila ho domácí lučinou. Jako drink jsem připravila Cinzano s pomerančovým a grepovým freshem.
Na 10 rolek budete potřebovat:
- 10 lístků medvědího česneku
- 150g kvalitního jogurtu
- 1 zakysanou smetanu
- kurkuma
- Nejdříve si připravíme lučinu- smícháme jogurt se zakysanou smetanou, dáme do utěrky, kterou necháme přes noc odkapat.
- Druhý den v utěrce zůstane lučina, odkape syrovátka, kterou můžeme použít do jiných receptů.
- Půlku lučiny obarvíme kurkumou- já použila čerstvou, půlku necháme přírodní.
- Směs naneseme na medvědí česnek, zarolujeme a spojíme párátkem.
Na drink potřebujeme:
- 1 díl pomerančového freshe
- 1 díl grepového freshe
- 1 díl tonicu
- 2 díly Cinzana
Tímto receptem jsem se inspirovala v knížce "Květinová kuchařka", kterou opravdu všem doporučuji a možná na ni udělám i nějakou tu recenzi.
Do komentářů mi napište, jaká je Vaše oblíbená jarní surovina.
Pro jakékoliv otázky se na mě obraťte v komentářích, nebo Vám ráda na cokoliv odpovím na:
- asedlackova@icloud.com
Děkuji Vám, že mé recepty čtete a můžete mě dále sledovat na:
- instagramu- @_fitfoodlover_
Žádné komentáře:
Okomentovat