neděle 29. května 2016

Zdravý cheesecake s čokoládou



Dnes jsem si pro Vás připravila recept na zdravější variantu cheesecaku. Skládá se ze 3 vrstev- korpusu z ovesných vloček, náplně z tvarohu a polevy v podobě hořké čokolády.
Na korpus potřebujeme:
  • 150g ovesných vloček
  • 2 lžíce medu
  • 50g hrozinek
  • 25g slunečnicových semínek 
  • 50g vlašských ořechů
  • 1 lžíce skořice
  • 2 lžíce arašídového másla
Med a arašídové máslo si rozpustíme. Ovesné vločky smícháme s hrozinkami, semínky, ořechy, skořicí, medem a arašídovým máslem. Napěchujeme do formy vyložené pečícím papírem a dáme do trouby, přibližně na 10 min (180 stupňů), než si připravíme náplň.

Na náplň potřebujeme:
  • 375g polotučného tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce kokosového mléka
  • 1 lžíce citronové šťávy
Vše rozmixujeme. Vlijeme na korpus a pečeme v troubě přibližně 40minut (pouze na 130-150stupňů). Na spod trouby si dejte pekáček/hrnec s vodou- díky páře cheesecake nepopraská:)

Po upečení necháme vychladnout, poté polijeme hořkou vysokoprocentní čokoládou.


Pro jakékoliv otázky se na mě obraťte v komentářích, nebo Vám ráda na cokoliv odpovím na:
  •  asedlackova@icloud.com

 Děkuji Vám, že mé recepty čtete a můžete mě dále sledovat na:

1 komentář: