Korpus:
- 500g oloupané a nakrájené dýně
- voda
- 100g ječné mouky (lze nahradit jinou moukou)
- 150g vlašských oříšků
- 2 lžíce skořice
- 1/2 kypřícího prášku
- 1 lžička muškátového oříšku
- šťávu z 1/2 pomeranče
- 3 lžíce sldidla (já použila agáve sirup)
- Dýni nakrájiíme na kousky, dáme do hrnce, zalijeme vodou (tak aby všechna dýně byla ponořena) a dáme vařit do změknutí. Po uvaření rozmixujeme tyčovým mixérem a vznikne dýňové pyré.
- Vlašské oříšky rozmixujeme a smícháme s ostatními suchými ingrediencemi- mouka, skořice, muškátový oříšek a kypřící prášek.
- K suchým ingrediencím přidáme dýňové pyré, sladidlo a šťávu z pomeranče.
- Vymažeme a vysypeme si dortovou formu, do které dáme vzniklé těsto a pečeme zhruba hodinu na 160 stupňů.
Žádné komentáře:
Okomentovat