středa 7. září 2016

Dýňový koláč / dort


Sezona dýní je opět tu a já přicházím s dalším dýňovým receptem!:) Jedná se o koláč- zkusila jsem spojit mé oblíbené ingredience a dýňové pyré. A navíc! je veganský.

Korpus:
  • 500g oloupané a nakrájené dýně
  • voda
  • 100g ječné mouky (lze nahradit jinou moukou)
  • 150g vlašských oříšků
  • 2 lžíce skořice
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 1 lžička muškátového oříšku
  • šťávu z 1/2 pomeranče
  • 3 lžíce sldidla (já použila agáve sirup) 
  1. Dýni nakrájiíme na kousky, dáme do hrnce, zalijeme vodou (tak aby všechna dýně byla ponořena) a dáme vařit do změknutí. Po uvaření rozmixujeme tyčovým mixérem a vznikne dýňové pyré.
  2. Vlašské oříšky rozmixujeme  a smícháme s ostatními suchými ingrediencemi- mouka, skořice, muškátový oříšek a kypřící prášek.
  3. K suchým ingrediencím přidáme dýňové pyré, sladidlo a šťávu z pomeranče.
  4. Vymažeme a vysypeme si dortovou formu, do které dáme vzniklé těsto a pečeme zhruba hodinu na 160 stupňů.
Krém:
  • 150ml kokosového mléka
  • 1/2 hrnku mandlí
  • 1 lžíce agáve sirupu
  • lžička pomerančové kůry
Vše dáme do mixeru, rozmixujeme a necháme přes noc v lednici. Druhý den ozdobíme dort tímto krémem a vlašskými ořechy.


Žádné komentáře:

Okomentovat